Leestijd: 2 Min.

Wat is website optimalisatie?

Je hebt een eigen website en je wilt dat deze hoger gaat scoren? Dan moet je het een en ander gaan ondernemen om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt dan beginnen met website optimalisatie of ook wel SEO genoemd. Wij gaan je vertellen wat het is en wat het inhoudt.

Wat houdt SEO in

Website optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. SEO komt af van de Engelse woorden Search Engine Optimization. Dit alles staat voor het proces wat doorlopen moet worden om een website vele malen beter te laten scoren in de zoekmachines.

Doordat er wel miljoenen websites zijn op het wereldwijde web is het allesbehalve makkelijk om ervoor te zorgen dat jouw website hoog komt te staan binnen de zoekresultaten. Je kunt daarvoor gebruik maken van het feit om betaalde advertenties te plaatsen maar het nadeel hiervan is dat de resultaten die je zal behalen hiermee dit dan van tijdelijke aard is.

Wanneer je gebruik maakt van SEO dan gebruik je een strategie die op lange termijn werkt en waarbij je een hoger resultaat haalt binnen Google.

Website optimalisatie. Hoe werkt het?

Om de ranking van een URL te kunnen bepalen zijn er talloze aspecten die binnen Google het algoritme bepalen. Voor de diverse zoekmachines is het van groot belang dat het gewenste zoekresultaat een goed antwoord geeft op de vraag. Tevens is het voor een organisatie of een bedrijf ontzettend belangrijk om gevonden te worden.

Wanneer een website geoptimaliseerd wordt dan wordt tevens de vindbaarheid verhoogd. Dit gebeurt door informatie zichtbaar te maken. Ook helpt het wanneer je gebruik maakt van backlinks die kwalitatief goed zijn.

Je doet er goed aan om jezelf wat vragen te stellen als jij je website wilt optimaliseren. Vraag je bijvoorbeeld eens af wie je potentiële klanten zijn. Waar zij op zoeken in Google en welke zoekopdracht het waard zijn om te gaan verwerken op jouw website.

Welke stappen kun je zelf doen?

Zorg ervoor dat je goede content op je website hebt staan. Dit helpt enorm mee in de optimalisatie van jouw website. Tevens kun je ervoor zorgen dat je goede linkbuilding hebt. Het is dan van groot belang om ervoor te zorgen dat je links deelt binnen je eigen niche. Dit zijn namelijk allemaal dingen waar Google zich mee bezig houdt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het allemaal uit handen te geven.

Technische website optimalisatie

Buiten dat je er veel aan kunt doen om je website te optimaliseren kan je er ook op technisch gebied wat aan doen. Je kunt bijvoorbeeld de snelheid waarmee je website inlaadt eens onder de loep nemen. Ook is het van groot belang dat jouw website niet alleen goed toegankelijk is via een pc of laptop, maar ook via een tablet of een mobiele telefoon. Zorg er ook voor dat jouw website geen fouten bevat. Zie je dat er wel fouten zijn herstel deze dan. Toekomstige klanten haken af wanneer ze op een website terechtkomen waar fouten opstaan.

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Fotografie
Name
Name
Eerste
Last
Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.