Leestijd: 2 Min.

Wat is Joomla en waarom kun je beter WordPress gebruiken

Wat is Joomla en waarom kun je beter WordPress gebruiken

Ben je al een tijdje bezig met websites maken dan weet je vast wat Joomla is, maar ben je er nog maar net mee bekend dan kan het zomaar zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt. Wij gaan je uitleggen wat Joomla is en waarom wij vinden dat je beter WordPress kunt gebruiken.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Joomla en WordPress?

Voor een paar jaar geleden was Joomla het meest bekende CMS-systeem om websites te kunnen maken. Beide systemen zijn Open Source systemen die vrij te gebruiken zijn en dus gratis. Tevens is het zo dat zowel Joomla als WordPress een My SQL-database hebben waar de programmeertaal PHP wordt opgeslagen. Aan vindbaarheid zijn deze twee systemen gelijkwaardig aan elkaar. Dit geldt ook voor de snelheid en de veiligheid. Hoe goed je website scoort op deze onderdelen ligt vooral aan de inspanning die je zelf levert als aan die van de hosting provider.

Je leest dus al dat Joomla en WordPress aardig aan elkaar gewaagd zijn. Toch heeft WordPress wel wat voordelen ten opzichte van Joomla.

De voordelen van WordPress

Het klinkt misschien wat raar maar juist doordat er niet veel opties zijn binnen de standaardversie van WordPress is dit ook meteen de grootste kracht van dit systeem. Het “minder is meer” principe geld heel erg voor dit systeem. Natuurlijk is dit ook al wel een heel eind verandert omdat er zeker de laatste jaren heel veel plug-ins gemaakt zijn die samen met WordPress gebruikt kunnen worden. Dit zijn zowel gratis als betaalde plug-ins.

Voor WordPress zijn er in de loop van de tijd ook al heel wat gratis themes gemaakt. Dit zijn lay-outs voor je website waardoor je alleen nog maar eventuele aanpassingen hoeft te doen zoals bijvoorbeeld de kleuren en de tekst. Doordat het aanbod in themes zo ontzettend groot is, is er voor iedereen wel een geschikte te vinden.

Je kunt WordPress heel makkelijk zelf leren zonder dat je daar een cursus voor hoeft te nemen. Je kunt op het internet genoeg artikelen vinden die jou vertellen hoe je met WordPress een mooie website kunt bouwen.

Hoe gevoelig is WordPress voor hackers?

Er gaan berichten over internet dat WordPress erg gevoelig zou zijn voor hackers. Eigenlijk is dit niet helemaal waar. Wanneer jij ervoor zorgt dat jouw website altijd up-to-date is en jij ervoor zorgt dat de software ook netjes een update krijgt wordt het voor hackers steeds moeilijker om jouw website te hacken.

Je moet er dus voor zorgen dat je netjes de updates uitvoert om de hackers buiten te houden. De gevoeligheid ligt dus ook deels in je eigen handen. Een website gemaakt met Joomla is, wat ons betreft, net zo gevoelig voor hackers als dat een website gemaakt met WordPress is. Het kost je wel wat tijd om zo nu en dan die systeemupdates uit te voeren maar daar krijg je dan ok veel veiligheid voor terug.

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.