Leestijd: 2 Min.

Wat is een marketing bureau en wat kan dit voor je doen?

Wil je iets doen aan de marketing voor je bedrijf maar weet je niet waar je beginnen moet? Je kunt dan het beste eens gaan bekijken wat een marketingbureau voor jou kan betekenen. Om hierachter te komen gaan wij het een en ander vertellen over wat een marketingbureau is en wat het voor jou kan doen.

Wat is een marketingbureau?

We kunnen eigenlijk heel kort zijn in het antwoord wat je voor je hebben op deze vraag. Een marketingbureau doet alles wat met marketing te maken heeft. Bijna ieder bedrijf of onderneming maakt gebruik van marketing. Denk bijvoorbeeld aan de reclames van de grote supermarkten die je op televisie ziet. Deze worden bedacht door een marketingbureau.

Wat kan een marketingbureau voor je doen?

Je kunt de dingen die een marketingbureau voor je doet onderverdelen in diverse werkzaamheden. Met marketing wil je een bedrijf onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep. Dit kan je doen door middel van zoekmachine adverteren (SEA), zoekmachine optimalisatie (SEO) en contentmarketing.

Wat is SEA

Wil je online opvallen dan is het belangrijk dat je actief online aan het adverteren slaat. Dit is niet zo makkelijk als dat het nu klinkt. Wereldwijd voeren mensen per dag miljarden zoekopdrachten uit bij een zoekmachine zoals Google. Dat je bij dit platform op wilt vallen is dus meer dan vanzelfsprekend. Dit kan je doen door middel van Google Ads.

Je moet met Google Ads wel goed uitkijken. Wanneer je hier niet goed mee omgaat kan het je onnodig veel geld kosten. Dit is dus iets waarvoor je een marketingbureau in de arm zou kunnen nemen. Zij weten namelijk precies hoe ze te werk moeten gaan. Op die manier gaat er geen geld onnodig verloren.

SEO wat is dat?

Zoekmachine optimalisatie kan je heel letterlijk nemen. Het is het zodanig optimaliseren van je website waardoor zoekmachines je goed kunnen lezen. Een marketingbureau helpt je daarin door gestructureerd interne links te plaatsen. Ook wordt er gebruikt gemaakt van zoekwoorden waar genoeg zoekvolume op zit. Dit wordt voor alle individuele pagina’s van jouw website gedaan.

Er wordt ook op een kritische manier gekeken naar de lay-out van je website en waar dat nodig is wordt de menustructuur aangepast zodat jouw website beter leesbaar is voor zowel de zoekmachines als de bezoekers.

Contentmarketing hoe werkt dat?

Met contentmarketing is het doel om klanten te trekken naar jouw website. Dit wordt gedaan door middel van het verspreiden van consistente en waardevolle informatie. Deze informatie moet wel waardevol en relevant zijn. Het idee achter deze vorm van marketing is dat de bezoekers van jouw website jouw bedrijf beter leren kennen waardoor je ze beter gaan vertrouwen. Zij zullen om deze redenen meer en eerder bij jou kopen. Wanneer klanten meer van jou als bedrijf te weten komen zijn ze ook geneigd om eerder een aankoop te doen. Wanneer ze dit allemaal positief ervaren is de kans dat ze mond op mondreclame gaan doen groter waardoor jij weer meer bezoekers en klanten gaat krijgen.

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.