Leestijd: 4 Min.

Onafhankelijk inkomen opbouwen met een online onderneming

Ben je al jaren aan het werk voor je baas en draai je overuren dan kan dat vermoeiend zijn. Het kan ook zijn dat je wat extra wil verdienen. Je zou dan een passief inkomen kunnen opbouwen. En als het beter gaat verdienen heb je zelfs de mogelijkheid om het tot een tot je baan te maken. Je wordt dan onafhankelijk van een baas. Je wordt eigen baas en kunt een mooi inkomen genereren. Hoe je een inkomen kunt opbouwen met een online onderneming leggen wij je graag uit.

Een korte uitleg over een passief inkomen

Een passief inkomen kun je krijgen door te investeren en werk te verrichten. Als je online gaat ondernemen en het loopt goed kun je hier je baan van maken. Je hoeft dan niet meer voor een baas te werken. Soms is het nodig om eerst te investeren in tijd of in geld.

Er zijn verschillende manieren waarmee je een passief inkomen mee kunt opbouwen. Meestal investeer je aan het begin veel tijd of wat geld in je ondernemen. Daarna zal je minder tijd of geld nodig hebben om het in stand te houden.

Bouw een passief inkomen op door onroerend goed

Onroerend goed is op dit moment een van de populaire methodes om een passief inkomen te genereren. Je kunt een pand kopen voor te verhuren om maandelijks inkomen te krijgen. Hier heb je wel geld voor nodig om het te kunnen doen, maar het is wel een investering die kan zorgen dat je geld gaat verdienen.

Je kunt een passief inkomen met vastgoed ook krijgen door te gaan beleggen. Je belegt dan in vastgoed met een huurgarantie. Dat is interessant voor binnen- en buitenland. Een andere mogelijkheid is het beleggen in woningen die al verhuurd zijn.

Een passief inkomen genereren door aandelen

Wordt aandeelhouder en koop aandelen van een bedrijf. Je krijgt dan dividendinkomsten. Dat zijn gelden die periodiek worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Je investeert in aandelen maar neemt ook een risico. Maakt het bedrijf winst zul je er een passief inkomen uithalen. Je loopt risico wanneer het bedrijf failliet raakt. Je raakt dan de aandelen kwijt.

De dividend aandelen zijn voor mensen aantrekkelijk als ze een passief inkomen willen om zo hun brood te verdienen. Als je er mee begint doe goed onderzoek naar aandelen die solide zijn. Je kunt dan rekenen op stabiliteit van het dividend inkomen.

Een eigen huis en te veel kamers leeg

Je kunt een passief inkomen hebben door kamers te verhuren in je huis. Je hebt een eigen huis en woont alleen. Er zijn kamers over die nooit gebruikt worden. Je zou de kamers kunnen verhuren om een inkomen op te bouwen. Het leegstaan van de kamers is zonde en je kunt iemand helpen aan woonruimte. Zelf kun je geld verdienen en leuke dingen gaan doen.

Je eigen Bed & Breakfast aan huis

Een extra inkomen kan fijn zijn. Heb je kamers vrij dan kun je kamers verhuren voor een korte tijd. Bijvoorbeeld mensen die op vakantie gaan en die zoeken naar een goedkope verblijfplaats voor de dagen. Deze mensen vinden overnachten in een hotel te duur en zoeken iets wat betaalbaar is. Je kunt op deze manier een passief inkomen opbouwen wat het mogelijk maakt om geld te verdienen.

Verkoop producten via Bol of Amazon en verdien je inkomen

Je kunt via Bol en Amazon spullen verkopen en laten verzenden. Bij Bol kun je dat als ondernemer en als particulier. Je hoeft alleen je aan te melden op de website en kunt de spullen verkopen. Je wordt er niet rijk van maar bouwt wel een passief inkomen er mee op.

Dropshipping en je eigen webshop

Een eigen webshop maken is eenvoudig. Je kunt dan spullen erop zetten en die verkopen. Dat kan je zelf doen door voorraden aan te schaffen. Echter is er ook de mogelijkheid voor dropshipping. Dat houdt in dat je geen spullen hoeft in te slaan. Je zorgt wel voor je online winkel en gaat dan kijken naar producten van fabrikanten, groothandels en importeurs.

Wordt er besteld op de webshop dan kun je zelf of automatisch via een systeem de bestelling doorsturen naar de fabrikant of groothandel waarvan het product is. Je hoeft dan niets meer te doen want de groothandel of de fabrikant waar het artikel van is zal de bestelling voltooien door het product te verzenden naar de klant. Het is heel eenvoudig.

  • Je klant betaalt voor het product
  • Jij ontvangt de betaling
  • Een deel stort je naar de groothandel of fabrikant
  • De fabrikant van het product bewaart en verzend dan het artikel naar de klant

Wordt een Digitale Nomade en koop een online bedrijf

Een digitale nomade ben je als je een bedrijf hebt en gaat reizen. Je kunt als een vrij mens overal werken wanneer je wilt met een online bedrijf. Je hebt een laptop en een internetverbinding nodig. Zo eenvoudig is het. Een online bedrijf opstarten is niet altijd even gemakkelijk. Het kan je veel tijd kosten en de middelen kunnen ontbreken.

Je zou dan kunnen starten door een bestaande website te kopen. Er zijn genoeg mogelijkheden want die zijn volop te vinden. Er zijn websites waar je maar weinig voor betaalt en dat kan oplopen tot miljoenen. Je kunt websites zoeken die niet goed eruitzien en die een update komen. Deze websites worden verkocht voor een lagere prijs.

Je kunt dan starten met je eigen online bedrijf. Je koopt het bestaande bedrijf en geeft het een update door het te veranderen in je eigen stijl of andere mogelijkheden zodat het bedrijf beter gaat lopen. Een voordeel is dat je niet eerst bezig bent met het opzetten van een eigen website die veel tijd in beslag neemt.

Je wilt snel een inkomen hebben dan is een bestaand online bedrijf de beste keuze. Een online bedrijf kopen kun je bijvoorbeeld bij Webshopovername.nl, Sitedeals.nl, Marktplaats of Ebay en zoveel meer. Doe een goed onderzoek naar de websites voordat je tot koop overgaat.

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Fotografie
Name
Name
Eerste
Last
Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.