Leestijd: 2 Min.

Hoe kunnen blogs je website helpen aan meer bezoekers en leads?

Wanneer je graag meer leads en meer bezoekers wilt hebben op je website dan is het verstandig om gaan te beginnen met het schrijven en publiceren van blogs. Waarom je dit zou moeten doen gaan wij je uitleggen in de rest van dit artikel.

Waarom zorgen blogs voor meer bezoekers?

Als je blogs gaat schrijven die je op je website gaat publiceren deel je informatie die de mensen graag willen lezen. Hierdoor krijg je meer bezoekers op jouw website. Zeker wanneer je werkt met voldoende zoekwoorden kun je hier heel veel mensen mee naar jouw site halen.

Nu kun je natuurlijk gewoon klakkeloos blogs gaan schrijven en deze gaan plaatsen maar je kunt ook eerst wat aan onderzoek doen voordat je gaat schrijven. Je kunt gaan onderzoeken op welke woorden er vaak gezocht wordt in de zoekmachines die te maken hebben met jouw niche. Wanneer je dan deze woorden toevoegt aan jouw blog zal je door de zoekmachine eerder gevonden worden wanneer je daarop gaat zoeken.

Ga gastblogs schrijven

Het schrijven van blogs voor je eigen website is hartstikke goed maar je kunt er ook voor kiezen om gastblogs te gaan schrijven. Deze worden dan op een andere website geplaatst. Zorg er dan wel voor dat in dat blog een verwijzing staat naar jouw website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een link in de blog te plaatsen die je schrijft.

Zorg ook voor deze blog weer dat je een goede content schrijft waarbij er voldoende zoekwoorden worden gebruikt. Wanneer bezoekers jouw content leuk vinden om te lezen zijn ze al gauw geneigd om ook even op jouw website te gaan kijken waardoor je dus weer een bezoeker erbij hebt.

Bekijk Google Analytics

Heb je besloten dat je gastblogs gaat schrijven dan is het wel verstandig om dit te doen voor de site die het meest aan verkeer op zouden kunnen leveren. Dit kan je bekijken via Google Analytics. Je moet je hiervoor wel even aanmelden.

Vraag om links

Buiten dat het schrijven van blogs je meer bezoekers zou kunnen brengen kan dit ook door middel van backlinks. Je linkt dan vanuit een externe website naar jouw website toe. Dit is voor een zoekmachine een belangrijke indicatie. Er wordt deze manier autoriteit aan jouw website toegekend en dat is een goed teken. Dit is iets waar een zoekmachine oog voor heeft. Met de autoriteit van je website wordt aangegeven hoe belangrijk en betrouwbaar dat jouw website is voor de zoekmachines zoals Google.

Autoriteit voor je pagina’s gaat niet alleen over je pagina zelf maar ook om de autoriteit van je domeinnaam. Elke pagina van je website heeft een eigen autoriteit die wordt bekeken. Deze worden onafhankelijk van elkaar beoordeelt net zoals dat dit met jouw domeinnaam gebeurt. Je moet er dan ook voor zorgen dat je backlinks ook betrouwbaar zijn. Zij bepalen onder andere mee aan je SEO-autoriteit.

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Fotografie
Name
Name
Eerste
Last
Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.