Leestijd: 4 Min.

Digitale nomad, wat is dat en hoe word je dat?

Digital nomad, je hebt misschien ervan gehoord of juist niet. Als je een digital nomad bent zul je veel rondreizen en kun je door digitale middelen geld gaan verdienen. Een digitale nomad heeft nooit een vaste plaats om te verblijven. Je hebt als digitale nomad, locatie onafhankelijk werk en je zult steeds onderweg zijn. Je verdient geld ongeacht de locatie waar je bent. Het enige wat een digitale nomad nodig heeft is een laptop en een goede internetverbinding zodat er gewerkt kan worden. Je reist en werkt als digitale nomad wanneer het je uitkomt.

Waarom word je een digital nomad?

De meeste die digital nomad worden hebben een verlangen naar vrijheid. Degene willen kunnen reizen en zelf beslissen wanneer er gewerkt wordt en waar er gewerkt wordt. Je kunt als digital nomad overal werken en je geld verdienen. Al zit je op een eiland ver weg. Een digital nomad heeft tegenover andere mensen een goedkoper leven.

In sommige landen leef je als een koning voor weinig geld. Een digital nomad zijn heeft voordelen wanneer je van de zon houdt. Je kunt als reizende heerlijk de zon achterna. Lekker liggen op een strand en toch werken tussendoor. Zolang je een internetverbinding hebt kun je werken waar je maar wilt.

Combinatie van reizen en blijven in Nederland

Kies je voor vrijheid kun je het gehele jaar reizen en werken. Echter zijn er mensen die het deels willen doen en soms ook in Nederland willen blijven of de plaats waar ze wonen. Dat kan natuurlijk ook wanneer je niet altijd wilt reizen. Je kunt als digitale nomad zelf bepalen hoelang je weg wilt blijven. Sommige kiezen ervoor om 4 maanden rond te reizen in het jaar en de rest blijven ze thuis.

Onafhankelijk werken als digitale nomad, hoe word je dat?

Wil je starten als digitale nomad is dat niet zo moeilijk. Vooral als je kiest voor onafhankelijk werk en het reizen. Je bepaalt zelf wanneer en hoelang je weg wilt blijven. Je zou kunnen starten met een week of een maand te gaan reizen en zien of het je bevalt.

Digitale Nomad jobs die je zou kunnen doen

Je denkt misschien welke jobs zijn ervoor geschikt. Om je een handje te helpen zetten wij er een paar voor je op een rij die ideaal zijn om te doen wanneer je op reis bent.

 • Werken als pr-adviseur
 • Werken als Copywriter
 • Werken als Reisblogger of Vlogger
 • Werken als Coach
 • Werken als Virtueel assistent
 • Werken als een Grafisch designer
 • Werken als docent voor een taal of wordt een vertaler

Goede bestemmingen en werkplekken vinden

Als je wilt werken als digitale nomad wil je niet te veel geld uitgeven. Er zijn landen waar je goed kunt werken en waar je niet veel hoeft uit te geven. Je kunt overal werken maar als je de zon nog erbij hebt maakt dat je reis echt compleet. Landen waar je goed kunt verblijven en werken zijn:

 • Lekker naar Gran Canaria
 • Het mooie Columbia
 • Werken in Praag
 • Werken in Portugal
 • De zon opzoeken in Spanje
 • Werken in het prachtige Thailand
 • Werken op Bali

Je kunt hier voor weinig geld verblijven en toch lekker werken en geld verdienen. Heb je wat meer budget en verdien je genoeg dan zou je ook kunnen werken in bijvoorbeeld Japan, Costa Rica, Amerika, Kaapstad, Australië of Nieuw-Zeeland.

Werken als Digitale Nomad, dit mag je niet vergeten mee te nemen

Als je gaat werken als digitale nomad dan zijn een aantal zaken belangrijk die je moet meenemen. Je hebt het nodig om je werk te kunnen doen. Als eerste is het belangrijk niet je laptop te vergeten. Zonder deze kun je het werk niet doen of je moet handig zijn op je telefoon maar dat kan lastig zijn.

Als je naar het buitenland gaat is het handig om een wereldstekker en een stekkerblok mee te nemen. Het is niet alleen handig maar ook cruciaal als je werkt in het buitenland. Een digitale nomad zonder zijn apparatuur, dat is vragen om problemen want je kunt niet werken en geld verdienen. Als je de wereldstekker meeneemt en stekkerblok dan kun je meerdere apparaten tegelijk opladen. Dat kan handig zijn wanneer je in een hotel slaapt.

Een hotelkamer heeft niet zoveel stopcontacten zoals je thuis bent gewend. Als je gaat werken als blogger dan is een fotocamera een goed idee om mee te nemen. Een fotocamera kan altijd handig zijn ook als je ander werk doet onderweg. Leuke foto’s maken van de plaatsen waar je komt kan leuk zijn. Een blogger kan de foto’s gebruiken als content voor haar blogs die geschreven worden. Voor de social media of een website bijvoorbeeld.

Een Drybag meenemen op je reis

Het kan soms regenen onderweg en dan is een drybag fijn want het houdt de apparatuur droog zoals bijvoorbeeld je laptop of kabels etc. Je kunt met drybag gewoon door de regen lopen of op een boot stappen. Je spulletjes zullen droog blijven als je onderweg bent.

Een externe harde schijf meenemen op reis

Als je onderweg bent is het nodig om bestanden op te slaan. Ga je dit niet doen dan raakt de laptop misschien vol en kun je niets meer erop zetten. Je kunt bestanden dan opslaan op een externe harde schijf zodat je ruimte kunt vrijhouden op je laptop. Je bestanden zijn dan veilig bewaard op je externe harde schijf.

Het is belangrijk ook! Je laptop kan er opeens mee ophouden of deze wordt gestolen. Dus het is altijd handig je bestanden op te slaan op een externe schijf. Zo blijven de files veilig en raak je ze niet kwijt. Zorg dat je de externe schijf nooit opbergt op dezelfde plek als de laptop. Zo voorkom je dat beiden gestolen worden. Dat is de beste manier om je bestanden veilig te houden. Vind je lezen leuk dan is het handig om een E-reader mee te nemen. Je kunt lezen en hoeft geen boeken mee te nemen.

 

Ben je benieuwd op welke punten jouw website beter kan?
Plan nu een gratis Check-up in!

Anderen bekeken ook

Sharing would be great!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vertel ons over je project!

Sign Up For the Newsletter
[]
1 Step 1
Previous
Next

By submitting this form I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy, including the transfer of data to the United States. By sharing your email, you also agree to receive occasional information related to services, events, and promotions from Kinsta. You’re free to unsubscribe at any time.